Activităţi

Adventure Tour - descoperim frumuseţea muntelui

Aventura in Podisul Mehedinti
Adventure Tour - Drobeta Turnu Severin - Activităţi

Dintre activităţile ce pot fi desfăşurate în cadrul programelor Adventure Tour, cele mai antrenante sunt: escaladă, tiroliană, rapel, bouldering, rafting, canyoning, speologie, orientare, paintball, scufundări, turism montan. Pentru toate aceste activităţi, echipamentul special (corzi, hamuri, costume de neopren, căşti etc.) este pus la dispoziţie de organizatori.

Chiar şi cele mai uzuale trasee montane le putem transforma pentru dumneavoastră în adevărate poligoane ale iscusinţei şi îndemânării!

Este cel mai flexibil program al nostru, practic participanţii stabilesc programul zilei următoare, iar noi ne vom strădui să îl facem cât mai interesant, atrăgător şi …tehnic!

Se pot parcurge în zile consecutive trasee total diferite din punct de vedere tehnic şi de decor (de exemplu, în prima zi traseu turistic, a doua zi peşteră, a treia scufundare sau coborâre cu bărcile etc).

De asemenea, traseele pot să se întindă pe mai multe zile, folosind baza de cazare de la Jupâneşti, Ponoarele sau folosind corturile. Datorită climatului mediteranean din zonă, traseele sunt accesibile tot timpul anului.

Pentru programele de acest fel putem face diferite combinaţii de locaţii şi activităţi, în funcţie de cerinţele dumneavoastră.
 
 
 
 


CANIOANE:

Adventure Tour - CanyoningImplică parcurgerea unor canioane cu cursuri de ape repezi şi cascade, folosind echipamentul şi tehnicile speologiei alpine (corzi, hamuri, coborâtoare, cască, carabiniere), cât şi costume de protecţie termică (neoprene), în care vă puteţi simţi confortabil timp de mai multe ore în apă. Locaţia pentru desfăşurarea acestei activităţi este Valea Cernei, locul cu cele mai multe şi impresionante canioane. Echipamentul special este pus la dispoziţie de către organizatori.Canzoning cu Adventure Tour - Râmnuţa

  - Canionul Ţăsnei - este cel mai uşor din punct de vedere tehnic şi durează 4-5 ore.

  - Canionul Drăstanicului - scurt, strâmt, cu cascade mari dar spectaculos. Durează 3-4 ore.

  - Canionul Râmnuţei - unul dintre cele mai frumoase şi spectaculoase din România. Parcurgerea lui durează 5–7 ore.

  - Canionul Vânturătoarea - numai pentru cei tari de inimă, deoarece cascada principală are 120 m înălţime şi se coboară în apic. Este un circuit tehnic şi nu se poate aborda decât după un temeinic antrenament.

  - Canionul Bobotului - de asemenea, este un circuit tehnic.


SPEOLOGIE:

Ture speologie cu Adventure TourSpeologia implică parcurgerea de peşteri frumos concreţionate, nevandalizate sau murdărite ca aşa-zisele peşteri turistice. În funcţie de opţiuni, vă putem conduce în peşteri verticale sau a căror parcurgere implică trasee subterane parcurse de ape. Menţionăm că nu se pot vizita peşteri declarate rezervaţii speologice, a căror parcurgere necesită aprobări speciale.

  - Peştera Mare de la Soronişte, se află în masivul Domogled şi este o peşteră cu o denivelare negativă de 90m. Are o istorie interesantă încă de pe vremea Imperiului Austro-Ungar, când, după un mare pariu, două persoane au îndrăznit să coboare primul puţ de –32m. Este o peştera sportivă, recomandată persoanelor cu experienţă pe verticale.

  - Pestera cu două intrări, se află în cheile Prisăcinei, este o peşteră mare, orizontală şi uşor accesibilă din punct de vedere tehnic.

  - Peştera Podului de la Ponoarele, este în vecinătatea celebrului Pod al lui Dumnezeu (podul este o arcada de calcar care a ramas după prăbuşirea unei galerii a acestei peşteri).

  - Peştera Gramei - în localitatea Jupâneşti din podişul Mehedinţi. Este o peşteră mare, frumoasă şi uşor accesibilă.

  - Peştera Ponicova - situată în defileul Dunării, la vărsarea râului Ponicova în Dunăre. Este cea mai lungă peşteră din întreg defileul, galeria întinzându-se pe 1,6 km. Accesibilă atât de pe uscat cât şi cu bărcile, din Dunăre, poate fi vizitată şi de către cei mai puţin experimentaţi.

  - Peştera Veterani -Deşi mică din punct de vedere al dezvoltării în comparaţie cu peştera Ponicova, are de asemenea o mare importanţă turistică şi istorică. Datorită poziţiei strategice din Cazanele Dunării şi dimensiunii generoase a Sălii Mari, a fost folosită ca garnizoană militară, fiind aprig disputată de puterile vremii. La intrare şi în interiorul peşterii au fost construite fortificaţii, ziduri şi locuinţe, fiind prima peşteră din lume cu hartă. O mare parte din construcţii, rezervorul de apă şi numeroase inscripţii pot fi văzute şi astăzi. Arheologii au descoperit numeroase dovezi de locuire din cele mai vechi timpuri. Accesul se poate afce doar de pe Dunăre.

  - Peştera Sfodea - este situată în Podişul Mehedinţi, fiind o peşteră uşoară, frumos concreţionată, nevandalizată, galerie unică şi final cu apă.


ESCALADĂ:

Activităţile de alpinism şi escaladă se desfăşoară în zona staţiunii Băile Herculane, în traseele special amenajate, cu grade diferite de dificultate. Pentru situaţiile de grupuri mari, pentru tiroliană sau canyoning, se pot monta şi amenaja manşe, unde doritorii pot încerca şi exersa tehnici de căţărare şi alpinism, cu personal specializat în domeniu. Echipamentul special, instructorii şi partenerii sunt puse la dispoziţie de către organizatori.


TIROLIANĂ/RAPEL:

Implică parcurgerea unor trasee alpine, cu traversarea la înălţimi generatoare de adrenalină şi care presupune folosirea echipamentului şi tehnicilor speologiei alpine (corzi, ham, coborâtor, cască, carabiniere etc.). Menţionăm că nu sunt necesare cunoştinţe speciale pentru parcurgerea acestor trasee, ghizii şi instructorii fiind alături de dumneavoastră în permanenţă. Ca durată, traseele pot varia între 4 ore şi o zi, în funcţie de numărul participanţilor. Echipamentul special este pus la dispoziţie de către organizatori. La cerere, monitorii noştri pot instala un poligon în orice locaţie aleasă de dumneavoastră, cu condiţia ca relieful să ne ajute. Poligoanele amenajate de noi se află cu precădere în Valea CErnei şi Podişul Mehedinţi.


RAFTING:

Implică coborârea pe râuri de munte vijelioase, folosind bărci pneumatice, costume de protecţie termică (neoprene), vesta de salvare, căşti. Menţionam că în funcţie de debitul râurilor, locaţia poate varia (râul Cerna sau Nera). Este indicat ca acestă activitate să aibă loc în perioade bogate în precipitaţii. În cazul debitului insuficient pentru rafting, se pot organiza jocuri acvatice pe lacul de acumulare al râului Cerna. Echipamentul special este pus la dispoziţie de către organizatori.


PAINTBALL:

Această activitate se poate desfăşura într-un cadru natural deosebit, special ales pentru jocuri între echipe. Echipamentul special (salopeta, casca şi puşca cu bile) este pus la dispoziţie de către organizatori.


 

TURISM MONTAN:

Activităţile de turism montan se desfăşoară cu cu precădere în munţii Cernei şi Mehedinţi, având ca punct de plecare staţiunea Băile Herculane şi motelul Dumbrava, situat la 12 km amonte de Băile Herculane, dar şi în munţii Godeanu, Retezat etc. Traseele sunt deosebit de spectaculoase şi pot dura de la o zi până la 5 zile. În funcţie de disponibilitatea grupului, în cadrul traseului pot fi incluse probe speciale (tiroliana, rapel etc.) care vă vor solicita, dar care vă vor oferi şi amintiri de neuitat.

 • Circuitul Domogledului (Cheile  Feregari – Peştera Mare de la Soronişte - Vf. Domogledul Mare – Pasul Pisicii - Grota lui Şerban – Crucea Albă – Băile Herculane),   cu vizitarea a două peşteri (Peştera Mare de la Soronişte şi Grota lui Şerban).
  Traseul durează 7-8 ore şi poate fi făcut în orice anotimp, dar îl recomandăm primăvara cînd toată culmea este plină de flori.
 • Cheile Ţăsnei - Balta Cerbului - 7 Izvoare.
  Este accesibil tot timpul anului, foarte spectaculos. Traseul dureaza între 5 şi 7 ore.
 • Cheile Prisacinei - Cheile Drăstanicului.
  O zonă salbatică de o frumuseţe rară (chei adânci, poteci suspendate la sute de metri, locuri de belvedere etc.). Traseul durează între 3 şi 5 ore.
   
 •  Şaua Arsască – Vârful lui Stan -  Poienile Mehedinţiului -  Cheile Ţăsnei.
  Este un traseu lung (durează 10-12 ore) dar trversează toată creasta munţilor Mehedinţi prin cel mai frumos peisaj exocarstic din România. Poienile Mehedinţiului sunt de fapt cele mai mari doline din România, cea mai mare având 300 m adancime ( în mod normal o dolină are 10-20 m diametru). Există şi o variantă mai scurtă 4-6 ore, cu coborâre prin Cheile Foroioaga Mare în Valea Cernei la km. 19,5.
 •  Circuitul Râmnuţa Mare - Râmnuţa Vănătă.
  Este un traseu pitoresc care începe cu urcări uneori verticale pe stânci (drumul Haiducilor) şi continuă prin poieni, păduri şi sălaşe.
  Traseul durează 4-6 ore.

De asemenea putem parcurge orice traseu din Valea Cernei şi Podişul Mehedinţi.

 
 
 
 
0 Shares